Doorrijders tankstation

Bij elk tankstation rijden dagelijks automobilisten weg die wel getankt maar niet betaald hebben; de zgn. doorrijder. Dit betekent een niet geringe derving van inkomsten. De tankstations en benzinemaatschappijen kunnen zich hiertegen wapenen. Camera’s registreren kentekens en deze worden meteen doorgegeven wanneer de bestuurder wegrijdt zonder te betalen.

Werkwijze

Op de benzinestations worden een of enkele camera’s opgehangen. De camera’s kunnen meerdere pompen tegelijk observeren. De beelden van de verschillende camera’s worden op een computer geanalyseerd met de SCANaCAR Engine software.

BigBrother registreert de kentekens van de doorrijders en plaatst deze in een database, een zwarte lijst, waarop bijna alle tankstations en benzinemaatschappijen aangesloten zijn. Justitie heeft daar toegang toe en doet opsporing en incassobureaus traceren de eigenaren van de auto’s en verhalen de bedragen. Omdat de tankstations ook de kentekens van doorrijders van andere stations krijgen kunnen ze een waarschuwing krijgen wanneer een auto met dat kenteken bij hun aan de pomp verschijnt.

De SCANaCAR software herkent de kentekens met grote betrouwbaarheid. Het kost geld en is pijnlijk als de doorrijder de dans ontspringt of wanneer een onschuldige automobilist aangehouden wordt of een boete krijgt.

De Nederlandse markt wordt bediend door BigBrother. Voor andere landen kan SCANaCAR de herkenningssoftware, de SmartCams en het Enterprise leveren, maar ook twee of een van deze drie onderdelen.

De belangrijkste voordelen van controle op tankstations met SCANaCAR:

  • Grote nauwkeurigheid, minimale kans op fouten
  • Personeel hoeft niet voortdurend te controleren op doorrijders
  • Zwarte lijst voorkomt dat doorrijder later opnieuw kan tanken bij aangesloten tankstations