Parkeren op Straat

Steeds meer gemeentes registreren parkeervergunningen en kort betaald parkeren op basis van het kenteken. Hierdoor wordt de uitgifte van vergunningen eenvoudiger en betalen per GSM is zeer gewild bij de bezoekers (zowel zakelijk als winkelend publiek). Steeds meer parkeerautomaten staan u toe om uw kenteken in te voeren.

Maar hoe controleert men nu of voor het parkeren van een voertuig betaald is?

Werkwijze

SCANaCAR biedt u hiervoor de oplossing. Door gebruik te maken van de SCANaCAR ScanAuto, de ScanScooter en de ScanPDA kunt u zeer snel controlren of voertuigen hebben betaald voor parkeren. Al rijdend of lopend registreren controleurs de kentekens van geparkeerde auto’s en krijgen ogenblikkelijk een signaal wanneer niet bekend is of de auto betaald heeft.

Men kan in minder tijd zeer veel voertuigen kan controleren. De SCANaCAR ScanAuto controleert gemiddeld 1.500 per uur en wordt ingezet in grote steden of parkeergebieden. De SCANaCAR ScanScooter doet dat in kleinere of zeer drukke gebieden. De parkeerwacht met een SCANaCAR ScanPDA controleert 200 auto’s per uur en wordt ingezet in drukke (winkel)gebieden of kleinere plaatsen. Parkeerhandhaving is op deze manier aanzienlijk efficiënter. Dit betekent lagere kosten en meer tijd voor bijkomende taken, zoals het handhaven op andere overtredingen.

SCANaCAR maakt gebruik van het Centraal Platform van Agendum. Samen met het Centraal Platform zorgt deze oplossing dat de handhaving op de juiste plaats, op het juiste moment en met de juiste middelen kan handhaven. Men kan op deze manier meer doen in minder tijd.

De voordelen van digitaal handhaven:

  • Verhoging van de betalingsbreidheid bij parkeerders

  • Lagere kosten voor de handhavingsorganisatie

  • Hogere inkomsten uit naheffingen

  • Terugdringen van het aantal mensen dat regelmatig niet betaalt

  • Meer tijd voor de handhavers voor andere taken