Toegang parkeergarages, stads- en distributiecentra

Exploitanten van parkeergarages bieden abonnementen en betalingsmogelijkheden via de mobiele telefoon. Frequente gebruikers hoeven geen kaartje te nemen en de slagboom gaat automatisch open na het herkennen van het kenteken. Bij het verlaten van de parkeergarage kan deze service zelfs voor alle parkeerders geboden worden: de slagboom gaat automatisch open na herkenning van het kenteken. Bestrijding van fraude is mogelijk door koppeling van het kenteken aan de betaling en opening van de slagboom.

Wanneer steden delen van het stadscentrum afsluiten voor verkeer, kunnen bestemmingsverkeer en taxi’s/leveranciers toegang krijgen o.b.v. het kenteken.

Distributiecentra willen weten wanneer welke vrachtwagens binnenkomen en vertrekken. Met deze gegevens worden docks toegewezen en planningen bijgesteld.

Werkwijze en producten
Bij toegangswegen, slagbomen of beweegbare toegangspalen worden camera’s geplaatst. Dat kan de SCANaCAR Bollard of ScanCAM zijn. De kentekens worden centraal geregistreerd door SCANaCAR Enterprise en vervolgens gekoppeld aan de beschikbare gegevens van de organisatie: vaste bezoekers, leveranciers, vergunninghouders, etc. Op basis van actuele lijsten wordt de toegang verleend, het bezoek wordt geregistreerd en eventueel naar de financiële of andere administraties doorgegeven.

De belangrijkste voordelen van toegangscontrole met SCANaCAR:

  • Zeer snelle herkenning dus optimale doorstroming
  • Groot gemak voor frequente bezoekers
  • Extra service- en betalingsmogelijkheden
  • Tegengaan van fraude
  • Ook inzetbaar bij selectieve toegang tot stadscentra of bij gratis parkeren voor beperkte tijdsduur