Trajectcontrole

Automobilisten, geholpen door elkaar en radiostations, weten waar de flitspalen staan en remmen vlak daarvoor af. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en overtreding van snelheidsregels op de rest van het traject. Wanneer de politie een geheel deel van de snelweg controleert, heeft het voor de automobilist helemaal geen zin meer om te hard te rijden.

Werkwijze
Aan het begin en einde van een traject worden de kentekens van alle passerende voertuigen gescand. Met zeer nauwkeurig gekalibreerde systemen en tijdregistratie wordt van alle voertuigen de snelheid op het moment en voor het hele traject bepaald.

De kentekenherkenning met de ScanCam gebeurt geheel en al op basis van de camerabeelden. Er zijn dus geen detectielussen nodig waardoor minder kosten en minder defecten en uitval zullen voorkomen. De combinatie van de beeldherkenning en kentekens zeggen ook iets over het type voertuigen en hun maximum snelheid. De koppeling tussen de SCANaCAR Enterprise en de matrixborden boven de weg maken het mogelijk rekening te houden met afwijkende snelheidslimieten op bepaalde tijdstippen.

De belangrijkste voordelen van trajectcontrole met SCANaCAR:

  • Op het gehele traject zullen snelheidsovertredingen teruglopen
  • Variabele snelheidslimieten zijn mogelijk (voor matrixborden en vrachtwagens)
  • Geen externe trigger nodig, dus detectielussen overbodig
  • Zeer grote betrouwbaarheid door slimme oplossingen
  • Extra informatie beschikbaar over weggebruik en -gedrag