Opsporen

Opsporen verdachte voertuigen

Dagelijks krijgen politie surveillance auto’s de vraag om naar verdachte of gestolen auto’s uit te kijken. De pakkans is veel groter wanneer camera’s met automatische kentekenherkenning de politieagenten een teken geven wanneer een verdachte of gestolen auto gesignaleerd is. SCANaCAR beheerst de technieken waarmee politieauto’s uitgerust kunnen worden: compacte camera’s en apparatuur die in dakset of op het dashboard geïnstalleerd wordt en snelle software die 1000-en kentekens kan toetsen aan gegevens die veilig op een centrale database staan.

Lees verder.

Opsporen auto's van wanbetalers

Belastingdiensten en deurwaarders hebben te maken met een flink percentage mensen die niet betalen, ook niet nadat een dwangbevel is uitgevaardigd. SCANaCAR kan met de Scanauto 1600 geparkeerde auto’s per uur opsporen, dus elk uur ongeveer 20 auto’s van wanbetalers bij een ‘normaal’ percentage van 1 a 2 % mensen met dwangbevelen.

Wanneer men de auto van een wanbetaler vindt, wordt de auto weggesleept, aan de wielklem gelegd of administratief beslag gelegd. De ervaring leert dat men achterstallige belastingen of boetes snel betaalt wanneer men de auto daardoor weer terugkrijgt.

Lees verder.