Awards

SCANaCAR kreeg de afgelopen jaren een aantal innovatie prijzen of nominaties daarvoor :

  • 2012 Intertraffic Innovation Award for Parking Category (ScanScooter)
  • 2013 Nominatie EPA Award for Innovation category (Betaald parkeren zonder slagbomen)
  • 2014 Intertraffic Innovation Award for Parking Category (Parking Space Classifier)
  • 2015 ParkeerVak Publieksprijs voor What's New! expositie (ScanBike en ScanSegway)

 

The Intertraffic is de grootste tweejaarlijkse beurs fair op het gebied van Infrastructuur, Verkeer, Veiligheid en Parkeren. De beurs, met 27.000 bezoekers uit 130 landen (bezoekers: 71 % buiten Nederland, 33 % buiten West Europa) wordt gehouden in het RAI complex in Amsterdam.

In 2012 won SCANaCAR de Intertraffic Innovation Award voor de categorie Parkeren voor de eerste keer . Deze prestigieuze prijs werd toegekend aan de ScanScooter welke nu in gebruik is bij Cition in Amsterdam, in Schiedam en in Straatsburg voor parkeerhandhaving.

De jury vond de ScanScooter een waardige winnaar vanwege de bevordering van efficiëntie bij de handhaving van parkeerregelgeving en verbeterde veiligheid voor handhavend personeel, door een betere toegang en real-time verbinding met centrale databases. Bovendien geeft het product een goede weerspiegeling van recente ontwikkelingen in het kader van handhaving van regelgeving.

Meer informatie over de ScanScooter staat hier. Het jury rapport kunt u hier lezen.

In 2014 won SCANaCAR wederom de Intertraffic Innovation Award. Deze keer is het voor de nieuw ingebouwde technologien in de ScanAuto die het mogelijk maken te handhaven op fout parkeren (b.v. op invalide parkeerplaatsen of op laden &lossen plaatsen). Omdat de ScanAuto nu ook lege parkeerplaatsen kan onderscheiden, worden gegevens over bezettingsgraden verzameld en kunnen parkeerders daarover geinformeerd worden. Dit zal zoekverkeer naar beschikbare straatparkeerplaatsen verminderen en daarmee besparen op tijd, brandstof en vervuiling.

Het jury rapport kunt u hier lezen. Ook in de internationale pers werd aandacht geschonken aan de meest gewaardeerde parkeerinnovatie van de afgelopen twee jaar: ITS Magazine en ParkingTrends.

In september 2013 hield de European Parking Association (EPA) haar tweejaarlijkse congres in Dublin, Ierland. In vier categorien werden prijzen vergeven. SCANaCAR was genomineerd voor de 4e categorie: Innovatie. De nominatie voor SCANaCAR is voor 'Betaald parkeren zonder barrieres'.

Meer informatie over de nominatie van de EPA en de achtergronden van SCANaCAR's inbreng staat hier op de EPA website. Een artikel in Parking Trends editie Juni 2013 over de nominatie van SCANaCAR's staat hier.

In april 2015 organiseerde de ParkeerVak de expositie What's New! op haar tweejaarlijkse beurs in 's Hertogenbosch. Uit 15 innovaties van deelnemers aan de beurs koos het publiek de SCANaCAR ScanBike en ScanSegway als winnaar (er was geen jury prijs). De ParkeerVak publiceerde een kort persbericht en een uitgebreider overzicht van What's New!